Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Html programozás képes leírás - Programozás, programozási nyelvek.tlap.hu
részletek »

Html programozás - Programozás, programozási nyelvek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: programozas.tlap.hu » Html programozás
Keresés
Találatok száma - 8 db
CSS a honlapkészítésben

CSS a honlapkészítésben

A technológia már viszonylag elég régóta létezik, a CSS szabvány leírása 1996. december 17-n látott napvilágot a W3C honlapján. Fontos megemlíteni, hogy a szélesebb körben használt böngészők viszonylag nagy részét támogatják a CSS szabványnak, de azért ellenőrizni sohasem árt, hogy nem értenek-e félre valamit (mert könnyen előfordul). Azt is figyelembe általában a szabványok egy alkészletét valósítják meg, előfordulhat, hogy a CSS 2-ből már ismert sokmindent egy böngésző, viszont van olyan CSS 1 szabványbeli elem, melyet még mindig nem valósít meg.

HTML kódok

HTML kódok

A HTML kódok segítségével jelenik meg a weboldal az internetes böngészőkben és ad fontos információt a keresőrobotok számára. Ahhoz, hogy minden böngészőben ugyanúgy jelenjen meg egy weboldal szabványos ajánlásokat kell készíteni. Oldalainkon megtalálja a legújabb internetes szabvány szerinti ajánlásokat és keresőoptimalizálás szempontjaiból fontos paramétereket.

Html nyelvről

Html nyelvről

A HTML (angolul: HyperText Markup Language=hiperszöveges jelölőnyelv) egy leíró nyelv, melyet weboldalak készítéséhez fejlesztettek ki, és mára már internetes szabvánnyá vált a W3C (World Wide Web Consortium) támogatásával. Az aktuális változata a 4.01, mely az SGML általános jelölőnyelv egy konkrét alkalmazása (azaz minden 4.01-es HTML dokumentum egyben az SGML dokumentumszabványnak is meg kell, hogy feleljen). Ezt tervek szerint lassan kiszorította volna az XHTML (ami a szintén SGML alapú XML leíró nyelven alapul), de az is lehetséges, hogy a HTML 5 veszi át a helyét.

Html tutorial

Html tutorial

Ha elakadtál, vagy csak most fekszel neki a programozásnak, akkor ez az oldal alapokat segít megértetni veled. Persze hozzá kapcsolódó nyelveket is, mint pl: CSS, JavaScript... stb. Hogyan kezdjük el - segítség az oldalon.

Ingyenweblapok

Ingyenweblapok

Ingyenweblapok az első hazai ingyenesen letölthető weblapok weboldala. Az oldal összegyűjtött és ír is olyan weboldal sablonokat, melyeket regisztráció után ingyenesen letölthetsz, szabályoknak megfelelően módosíthatod.

Hirdetés
Internet Értelmező Kisszótár

Internet Értelmező Kisszótár

Alábbi összeállítás nem a teljesség és nem is a nyelvtani tökéletesség igényével készült. Célja egyszerűen a mai szótárakból még hiányzó, Internettel kapcsolatos kifejezések felsorolása és rövid magyarázata. Kezdő felhasználók, valamint a műszaki részletekben nem érdekeltek részére a vastag betűkkel szedett kifejezések a fontosabbak. A szótár alapjában angol-magyar, de magyar-angol keresés is lehetséges a böngészőknél használatos 'keresd ezen az oldalon' paranccsal, mely néhány kattintás után célba vezet. Ugyanezen keresőkkel a szótárban szereplő rövidítések teljes szövege szerint is lehet keresni.

Videosmart

Videosmart

Videosmart videóval segíthet neked megérteni egyes dolgokat a programozásban. Nagy ötlet, hiszen ha nem megy valami, de meg szeretnéd tudni hogy hogyan is kell csinálni nagyban, akkor a videó biztosan nagy segítségedre lesz.

Webírás

Webírás

Webírás teljesen az alapoktól indul, hogy mi kell hozzá és mi nem. Tulajdonképpen akinek nehezek a programozási nyelvek, az itt kezdheti html programozással. Talán a legegyszerűbb, és leggyorsabban megtanulható programozási nyelv.

Tuti menü